Radiografie

Met behulp van radiografie kan het inwendige van een dier zichtbaar gemaakt worden met behulp van RX-stralen. Vooral het skelet leent zich hiervoor uitstekend.  De botten bevatten veel calcium dat als eigenschap heeft dat het röntgenstralen veel beter tegenhoudt dan de omringende weefsels. Maar ook van de weke delen is het mogelijk veel informatie op een RX-foto te verkrijgen. 

Moeten ze hiervoor onder narcose of niet?

Het is niet altijd eenvoudig om het dier in bedwang te houden tijdens het nemen van een röntgenfoto. U kunt een dier niet vertellen wat er gaat gebeuren en vaak zijn ze dus wat nerveus en willen ze niet meewerken.

Hierdoor kunnen situaties ontstaan waarbij een foto onnodig vaak herhaald moet worden om een goede kwaliteit te krijgen. Ook kan het noodzakelijk zijn om een foto van bijvoorbeeld buik of borst te maken, waarvoor uw huisdier best even zijn/haar adem inhoudt. Leg het dat maar eens uit!

Om dit te bereiken is het veel beter het dier iets te geven waar het rustig van wordt of bij houdingen die pijnlijk zijn zelfs complete narcose toe te passen.

Radiografie
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x